APHACA

APHACA

Loppen / København / 2. maj 2024 / 21:30

APHACA ANNONCERER KONCERT PÅ LOPPEN        

Op af den københavnske stenbro vokser APHACA – en strålende gul mælkebøtte og et ungt dansk band. De er nu klar med første solo headliner i København, når de spiller på Loppen i København d. 2. maj. Samme weekend besøger de SPOT Festival i Aarhus.

Sidste weekend slog et udsolgt Store VEGA dørene op for de unge, selvgjorde bands Ung-Skab og APHACA. En duo, der skulle vise sig at vælte alle de unge mennesker, som var mødt op på en kold lørdag aften. Bands of Tomorrow måtte kvittere med topkarakterer til veloplagte APHACA, hvor de bl.a. skrev:

”APHACA kunne det hele lørdag aften i Store VEGA. Personligt er jeg utrolig overrasket over bandets evne til at forandre og forbedre deres numre på livescenen, samtidig med at besidde en smittende og inspirerende gejst, der associerer sig til nogle af de største navne herhjemme. Med udsigten til ny musik i 2024, er APHACA bestemt et navn man ikke skal sove på.”

APHACA har ulmet i den danske undergrund med udgivelser, som triple-single, ’Flora Flora’, 2022-albummet, ’ET AAR UDEN DIG’ og senest med evighedsmetaforen, ’Til Solen Er Sort’, der hylder natten, rusen og mennesker, der smelter sammen. Rumle, Bertram, Bertil og Noah mødte hinanden på Det Frie Gymnasium på Nørrebro i København. Den alternative skoles demokratiske og kreative DNA forplantede sig og slog rod i de fire venner der først og fremmest havde musikken til fælles – musik der ville og skulle ud. Som en mælkebøtte gennem asfalt, inspireret af den gule plantes latinske betegnelse og Det Fris logo, blev APHACA til.

Deres lyd er umiddelbar, nostalgisk og tidløs, men lige her og nu, funderet i en naturlig nysgerrighed for det enkelte instrument. Teksterne er lige så direkte, som de er billedlige, og trækker på nerven i ungdommen, om man er blomster- eller mælkebøttebarn.

APHACA kan opleves live i foråret 2024, hvor de spiller på Loppen i København torsdag d. 2. maj og til SPOT Festival i Aarhus enten d. 3. eller 4. maj.

 

Arrangør: United Stage